Maak eventueel de raapstelenpesto (voorbeeldrecept onderaan dit recept)
Snijd de kip in blokjes.
Hak de rode ui en knoflook fijn.
Halveer de tomaatjes.
Indien nodig: snijd de rucola en kleinere stukken.
Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui, knoflook en de kip met Italiaanse kruiden
Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
Terwijl de pasta kookt, bak de tomaatjes mee in de koekenpan.
Voeg aan het einde de rucola en pesto toe en warm even mee.
Giet de pasta af en meng met de saus/groente.
Rasp op de borden nog wat Parmezaanse kaas over de pasta.
Recept raapstelenpesto (3 porties):
150 gram raapstelen
75 gram walnoten
60 gram geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie extra vierge
peper/zout
Meng de raapstelen, walnoten en kaas in een blender of keukenmachine.
Voeg beetje bij beetje wat olijfolie toe totdat er een smeuïge massa ontstaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Tip: ook lekker op een broodje of tosti met kaas en kip.
Raapstelen zorgen voor een wat frissere pesto.
De pesto is prima in te vriezen. Bewaren in de koelkast kan ook, zorg dan voor een laagje olie op de pesto.