Ga terug
+ servings

Rode kool chutney

5 van 3 stemmen
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch, Indiaas
Porties 6 porties

Ingrediënten
  

  • 0,5 rode kool in reepjes
  • 1 appel zonder schil, in stukjes
  • 1 peer zonder schil, in stukjes
  • 1 ui in stukjes
  • 100 gram (riet)suiker
  • 2 el honing
  • 200 ml azijn rodewijnazijn, frambozenazijn, vlierbesazijn, balsamico of mix
  • 150 gram rozijnen
  • peper eventueel
  • bramen of frambozen eventueel
  • kaneel eventueel

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een pan.
  • Laat 30 min zachtjes koken.
  • Voeg rozijnen toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes koken.
  • Zet 6 schone glazen potjes van 150 ml met metalen deksel klaar.
  • Vul potjes met kokende vloeistof en sluit deksel.
  • Zet potjes omgekeerd op aanrecht en laat afkoelen.