Verzamel alle ingrediënten
Week de rozijnen in Dom Benedictine (min. 15min) en dep ze droog.
Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster net iets onder het midden van de oven.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.
Meng de appelblokje met suiker, kaneel de gewelde rozijnen en het cirtoensap.
Roer de boter zacht in een beslagkom en meng de appeltaart mix en 2/3 van het losgeklopte ei.
Goed mixen tot een samenhangend deeg. Zet even in de koelkast als het deeg te plakkerig is.
Vet een springvorm in met boter.
Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit in een ronde plak met een deegroller.
Bekleed met 2/3 van deeg de bodem en de rand van een springvorm.
Voeg nu het appel rozijnen mengsel toe en druk het aan.
Maak van de overgebleven 1/3 deel van het deeg rolletjes en druk die plak in strookjes en leg ze kruislings over de taart.
Bestrijk de strookje en de taartrand met het overgebleven losgeklopt ei.
Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
En klaar is de super appeltaart
Wel nog even alles netjes opruimen