Smelt de reuzel
Snipper de sjalot of ui en laat deze even smoren in de gesmolten reuzel
Leg de karbonade in de gesmolten reuzel en zorg ervoor dat deze geheel in de reuzel ligt. Tip: gebruik daarom een niet te grote pan
Voeg zout, peper, tijm en het laurierblaadje toe
Laat dit gedurende 4-5 uur zacht pruttelen. Het vlees wordt nu zacht
Na 4-5 uur kan het vlees uit de pan gehaald worden. Tip stort de inhoud van de pan door een zeef, en vang de vloeistof (gesmolten reuzel en vocht) op.
Haal de botten, zenen en eventueel de vette stukjes uit het vlees
Haal het vlees helemaal uit elkaar. Dit kan met 2 vorken. Als je in het gelukkige bezit van een KitchenAid of iets dergelijks bent kun je de zgn K-arm gebruiken, werkt heel makkelijk
Schep het bovenste deel van de reuzel, zodat het vocht eronder bereikbaar wordt, voeg dit gaande weg toe aan het vlees en meng dit. Voeg ook wat reuzel toe zodat een smeuige massa ontstaat
Op smaak brengen met zout en peper en gehakte bieslook
Schep het vlees in een uitgekookt potje, druk de lucht er zoveel mogelijk uit en smeer de bovenkant glad
Schep wat gesmolten reuzel over het gladgestreken vlees, zodat het vlees geheel bedekt is.
Bewaar het potje in de koelkast