Chakalaka met spitskool
Chakalaka is een pittige vegetarische Zuid-Afrikaanse groente schotel (street food).
Voor vleeseters zou een chorizo erbij passen. Stukken gember zijn goed te bewaren in de deep-freeze. De bevroren gember is heel makkelijk te raspen.
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Vegatarisch
Keuken Zuid-afrikaans
360 gr witte bonen in tomatensaus 200 gr spitskool (of witte kool, paksoi) 150 gr wortels 150 gr bloemkool 1 paprika 2 gesneden uien 2 tenen knoflook 2 rode peper 10 gr geraspte gember 1 EL pittige paprikapoeder 1 EL kerriepoeder 1 EL basilicum 2 EL witte wijnazijn 2 EL tomatenpuree 2 EL piripirisaus 4 EL pindakaas
Verhit olie in een pan en bak de uien goudbruin. Laat de knoflook, paprika, pepers , gember en kerriepoeder een paar minuten op laag vuur mee garen.
Voeg de wortelen, bloemkoolroosjes en witte kool met 100 ml water toe en laat dit ongeveer 5 – 10 minuten op laag vuur koken.
Doe vervolgens de bonen, tomaten en de overige specerijen in de pan en laat het geheel pruttelen totdat de groenten zacht zijn.
Doe tomatenpuree en pindakaas erbij en breng het geheel nog een keer aan de kook