Rode curry met kip
Rode curry met veel groenten en kip. Recept van een herenboer uit Loenen (De Groote Modderkolk).
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
- 2 stuks meiraap schillen en in kleine blokjes snijden (1cm)
- 2 stuks bieten schillen en in kleine blokjes snijden (1cm)
- 0.5 stuks savooiekool of groene kool gesneden
- 4 stuks kippendijen in kleine stukken
- 1 stuks rode ui gesnipperd
- 1 blikje kokosmelk
- 2 el rode curry pasta
Kook rijst volgens de verpakking
Kip aanbraden tot bruin.
Deze uit de pan halen apart houden
Ui zacht glazig bakken
Rode curry pasta toevoegen
Meiraap en bieten toevoegen
Kokosmelk toevoegen
Kool toevoegen
En met deksel 5 minuten stoven
Kip toevoegen en nog 10 minuten stoven
Op smaak brengen met zout of vissaus of ketjap (wat je het lekkerst vindt)
Eet smakelijk