Ga terug
–+ servings

Halve hardgekookte eieren

Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Amuse
Keuken Hollands
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 2 eetlepel bladpeterselie gehakt
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Leg de eieren in een pan met water.
  • Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat 10 minuten sudderen.
  • Schrik de eieren in koud water.
  • Tik de schaal kapot en laat de eieren afkoelen.
  • Hak de peterselie fijn en draai tot een pasta in de keukenmachine.
  • Snijd de afgekoelde eieren overlangs doormidden.
  • Wip de eidooiers eruit en doe ze samen met de fijngehakte peterselie in de keukenmachine.
  • Voeg wat olijfolie en versgemalen zwarte peper toe en meng het geheel glad.
  • Vul de holten van de eieren met het mengsel.
  • Let er een blaadje peterselie op.