Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rundergehaktballetjes
Bekend van de nieuwjaarsborrel!
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
15
minuten
min
Gang
Amuse
Keuken
Italiaans
Porties
30
stuks
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
Gehaktballetjes
400
gram
rundergehakt
2
tenen
knoflook
fijngehakt
1
eetlepel
tomatenpuree
2-3
eetlepel
peterselie
fijngehakt
0,5
ei
paneermeel
runderbouillon
olijfolie
of boter
Tomatensaus
250
gram
tomaten
ontveld
1
mespunt
suiker
2
tenen
knoflook
2
eetlepel
olijfolie
1
mespunt
zout
Instructies
Bereiding gehaktballetjes
Doe het gehakt, knoflook, peterselie, tomatenpuree, zout, peper en ei in een kom.
Meng goed met je handen.
Voeg paneermeel toe totdat het mengsel begint te binden.
Rol steeds een theelepel gehaktmengsel tot een balletje.
Leg de balletjes op een schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.
Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de gehaktballetjes aan en voeg zoveel runderbouillon toe totdat ze net niet onder staan.
Haal ze uit de braadpan en doe ze in een schaal of pan.
Tomatensaus
Doe de tomaten met het vocht in een pan en voeg suiker, knoflook en een mespunt zout toe.
Zet de saus 30 minuten afgedekt en zonder te roeren op een heel laag vuur.
Pureer de tomaten en laat nog 15 minuten pruttelen.
Haal de pan van het vuur, laat de saus afkoelen, verwijder de knoflook en roer de olie erdoor.