Ga terug

Varkenshaas met kerrie koffie korst en saus van appelstroop en piccalilli

Heerlijke kruidenkorst met zoetzure saus
Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands

Ingredi├źnten
  

Vlees

  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el koffie filterkoffie
  • peper en zout
  • 1 varkenshaas of filet
  • Arachideolie of zonnebloem of rijstolie

Saus

  • 3 el Appelstroop
  • 0.5 el piccalilly
  • 1 sjalotje zeer fijn gehakt
  • 0.5 teen knoflook geperst
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie

Instructies
 

Vlees

  • Meng de kerriepoeder en koffie en wrijf hier het vlees mee in voeg peper en zout naar smaak toe. Wikkel het vlees n u stevig in plasticfolie en laat tenminste een uur in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Bak de varkenshaas aan alle kanten ongeveer 3 minuten in wat olie.
  • Zet de pan in de oven en bak het vlees in circa 25 minuten rose (50 graden kerntemperatuur).

Saus

  • Smelt een klontje boter (10 gr) en een eetlepel olijfolie, fruit hierin zachtjes het sjalotje.
  • Voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit 30 seconden (laat niet bruin worden).
  • Voeg de appelstroop en een scheutje water toe tot een vloeibare stroperige massa ontstaat. Laat enige tijd zachtjes doorkoken (eventueel wat water bijvoegen, niet te hoog vuur anders wordt de saus bitter).
  • Voeg als de saus heeft doorgekookt de picallily toe en zet de saus van het vuur.