Ga terug
+ servings

Kleine pasta met raapstelen

Fregola is een pasta uit Sardinië van 2 à 3 mm doorsnede. Als vervanging kan je net zo goed risotto, couscous of kleine Turkse pasta gebruiken.
Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Vegatarisch
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr fregola (of kleine Turkse pasta of risotto of couscous)
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 gr cherrytomaten
  • 4 bosjes raapstelen
  • 1 chilipepertje
  • 100 ml witte wijn
  • 2 takken rozemarijn vers
  • 3 TL tijm vers
  • 100 gr (pecorino) kaas geraspt

Instructies
 

  • Fregola in gezouten water net al dente koken.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de raapstelen klein.
  • Verhit in een pan een scheut olijfolie en bak daarin de uien en knoflook. Voeg de gegaarde fregola , tomaatjes, raapstelen en chili toe en bak het even mee. Blus het af met de witte wijn en voeg rozemarijn en tijm toe.
  • Zet de warmte omlaag en voor laat hooguit 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Roer op het eind de kaas erdoor heen