Ga terug

Pesto van raapstelen

3.67 van 18 stemmen
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediƫnten
  

  • 75 gram raapstelen blad en stelen
  • 2 eetlepel pijnboompitten walnoot of amandel kan ook
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teen knoflook
  • 6 eetelepels extra vergine olijfolie extra vergine
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Was de raapstelen, verwijder de wortels, maar niet de stelen
  • Pel het teentje knoflook, wrijf deze fijn in de vijzel
  • Voeg pijnboompitten en de kaas toe en pureer deze eveneens
  • Voeg de raapstelen in twee keer toe, dit werkt prettiger in de vijzel
  • Giet er tenslotte olijfolie bij en meng goed
  • Voeg zout naar smaak toe
  • In plaats een vijzel kun je ook alles fijnmalen en mengen in een blender.