Ga terug
+ servings

Kerriekool

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 spitskool
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 zakje kerriesaus (optioneel)
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Snij de spitskool in reepjes en snipper de ui.
  • Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg het kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe en bak even mee.
  • Voeg de spitskool in delen toe en roerbak enkele minuten op hoog vuur tot de kool wat glazig begint te zien.
  • Voeg nu eventueel de kerriesaus toe die je volgens de bereidingswijze op de verpakking hebt klaargemaakt. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten smoren tot de kool gaar is.
  • Mocht het gerecht op het einde te nat zijn dan kun je de deksel op het eind er af halen en op hoog vuur wat vocht laten verdampen of het gerecht wat extra binden.

Notities

Omdat chinese kool meer vocht loslaat dan andere koolsoorten, gebruik ik in dat geval geen kerriesaus maar iets meer kerriepoeder. Op het eind bindt ik het gerecht dat met wat aangemaakte maïzena, aardappelzetmeel of allesbinder.
Ik eet het gerecht altijd met aardappelpuree maar witte rijst is ook erg lekker. Als je witte rijst gebruikt zou ik nog een scheutje ketjap aan het gerecht toevoegen voor een Oosters tintje.
Eet smakelijk!