Ga terug
+ servings

Pasta Niçoise

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram sperziebonen
  • 150 gram penne
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 potje pesto of 100 gram zelfgemaakte pesto
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zwarte peper uit de molen

Instructies
 

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard
  • Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak de sperziebonen schoon en kook in ongeveer 7 minuten beetgaar
  • Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
  • Meng de pasta, sperziebonen en tonijn met de pesto. Laat de pan hierbij op een laag vuurtje staan zodat het gerecht wel doorwarmt maar niet aanbrandt.
  • Halveer de cherrytomaatjes en schep door de pasta. Laat even meewarmen.
  • Pel de eieren en serveer deze bij de pasta.
  • Eet smakelijk!

Notities

Mocht je nog een restje overhouden dan kun je dit gerecht ook prima koud als bijvoorbeeld lunch eten!