Was en snijdt de venkel en snijdt in smalle repen. Was en snijdt de bleekselderij in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Draai het vuur hoog en voeg het vlees van de worstjes toe dat je uit de darm gehaald heb. Bak het gehakt rul.
Doe het venkelzaad in een vijzel en vijzel tot het fijn is. Voeg toe aan het ui-gehakt mengsel en roer goed door.
Voeg de venkel en bleekselderij toe en roerbak een paar minuten tot de venkel glazig begint te zien.
Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten stoven tot de groenten zacht zijn. Als de saus te nat is kun je deze op het laatst in laten koken door het deksel van de pan te halen.
Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipeper uit de molen als je van wat meer pit houdt.