4stuks venkelworstjes (of braadworstjesverse worst of 10 chipolataworstjes als je die niet kunt vinden)
2gele uien
3teentjesknoflookgeperst
2blikkentomatenblokjes
1blikjetomatenpuree
4koffielepelsvenkelzaad
300grampenne
100gramGeraspte (parmezaamnse) kaas
1scheutjeolijfolie
snufjezout
zwarte peper
beetjerode chilipeperuit de molen of vers
Instructies
Was en snijdt de venkel en snijdt in smalle repen. Was en snijdt de bleekselderij in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Draai het vuur hoog en voeg het vlees van de worstjes toe dat je uit de darm gehaald heb. Bak het gehakt rul.
Doe het venkelzaad in een vijzel en vijzel tot het fijn is. Voeg toe aan het ui-gehakt mengsel en roer goed door.
Voeg de venkel en bleekselderij toe en roerbak een paar minuten tot de venkel glazig begint te zien.
Voeg de tomaten uit blik en de tomatenpuree toe, draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten stoven tot de groenten zacht zijn. Als de saus te nat is kun je deze op het laatst in laten koken door het deksel van de pan te halen.
Kook ondertussen de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel wat chilipeper uit de molen als je van wat meer pit houdt.
Notities
Serveer de pasta en saus naar smaak los van elkaar of lekker door elkaar heen. Serveer met een lekkere frisse salade en wat gerapste (parmezaanse) kaas. Smakelijk!