Ga terug
+ servings

Spruitentaart, ook voor niet spruiteneters!

Heerlijke spruitentaart ook voor de niet spruitenliefhebber
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 52 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 800 gram spruitjes schoongemaakt
  • 250 gram spekjes
  • 1 ui kleingesneden
  • 1 rode paprika schoongemaakt en kleingesneden
  • 3 eieren
  • 150 mililiter room of melk
  • 150 gram kaas geraspt
  • 2 eetlepels kruiden bijv. herbes de provence, tijm, rozemarijn

Instructies
 

  • Kook de schoongemaakte spruitjes beetgaar in 7 minuten. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Bak het spek uit en voeg de gesnipperde ui toe. Bak even mee.
  • Snij de paprika klein.
  • Klop de eieren met de room of melk, kruiden, peper en zout.
  • Bekleed een taartvorm meet het bladerdeeg. Het deeg mag over de rand heen vallen.
  • Doe de spruiten, paprika, spek en ui in de taartvorm. Voeg de geraspte kaas toe. Probeer het voorzichtig wat te mengen.
  • Giet het eimengsel over de spruiten.
  • Sla de bladerdaagrand over de spruiten. Druppel een restje eimengsel over het bladerdeeg of smeer het uit met een kwastje.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten goudbruin. De taart is klaar als het eimengsel is gestold. Erg lekker met Herenboeren sla.

Notities

Vrij vertaald naar een recept via https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R138636/spruitjestaart