Sperziebonen salade met mozzarella
Een salade met Hollandse sperziebonen, maar dan met een Italiaanse twist.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
- 250 gram sperziebonen
- 1 grote trostomaat
- sla verschillende soorten door elkaar
- 200 gram mozzarella liefst van buffel
- 1 handje verse basilicum
- 2 el olijfolie extra vierge
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Was de sla en scheur of snijd in stukken.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Hak de basilicum grof.
Snijd de (buffel)mozzarella in blokjes (de buffelmozzarella is voller van smaak dan de gewone mozzarella).
Rangschik de sla, sperziebonen, tomaat en mozzarella op een diep bord.
Strooi de basilicum er overheen en schenk de olijfolie over de salade.
Lekker als maaltijdsalade of voorgerecht.
Neem er vers afgebakken brood met roomboter bij.