Ga terug

Andijviesalade met noten

Recept voor een heerlijke andijviesalade
2 van 1 stem
Gang Bijgerecht
Keuken Hollands

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram andijvie
  • 100 gram feta
  • 50 gram spekblokjes
  • 10 gram boter
  • 50 gram cashewnoten ongezouten
  • 3 eetlepels olie notenolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 mespuntje mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snij de andijvie in fijne reepjes en snij de feta in kleine blokjes
  • Bak de spekjes in ongeveer 2 minuten knapperig in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het vet.
  • De noten in het spekvet verwarmen.
  • Doe mosterd, azijn, peper en zout in een bakje en voeg al kloppend met een vork de notenolie toe.
  • Alles bij elkaar voegen en serveren