60gramspekblokjes(1/2 bakje, andere helft in diepvries)
1krop ijsbergsla
1theelepelkerriepoeder
zout en peper
1dlmelk
2teentjesknoflook
1handje volparmezaanse kaasgeraspt
Instructies
Bak de spekblokjes uit.
Snijd de sla in reepjes, was ze en laat uitlekken.
Kook de aardappelen gaar met wat zout
Pers de knoflook uit.
Verwarm de melk.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de warme melk, peper, knoflook en kerriepoeder doorheen. Zorg dat het mengsel lekker soepel en luchtig wordt.
Schep de sla en de spekblokjes door de aardappelpuree.
Notities
Bron: https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=350655Dit gerecht smaakt prima, al had ik dat niet verwacht (zoveel smaak zit er niet aan ijsbergsla). De kerrie geeft het een lekker smaakje...Helaas geen eigen foto, dus maar een geleend van internet :-)