Ga terug

Preisoep

Nog geen ratings
Gang Soep
Keuken Hollands

Ingrediƫnten
  

  • 2 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 0,5 kilo prei gesneden
  • 75 gram rijst
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 liter groentebouillon
  • gemengde kruiden (bijv. peterselie kervel, munt, basilicum en bieslook), gehakt

Instructies
 

  • Verhit de boter met 2 eetlepels olie in een steelpan. Fruit de ui en knoflook zacht.
  • Roerbak de prei 5 minuten mee. Voeg zout en peper toe, plus de rijst en de oregano, en roer 3 minuten. Roer de bouillon erdoor en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer in een blender en doe terug in de pan. Voeg de room toe en warm door. Serveer met de kruiden en druppels olijfolie.

Notities

Bron: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/preisoep.html
Het bron recept gebruikt twee keer zoveel prei (1kg ipv 0.5 kg) en minder bouillon (750 ml ipv 1 l). Mijn soep smaakt dan vermoedelijk ook veel minder naar prei. Het hoort niet in de catergorie "Blunder", want de smaak is op zich best goed. Maar de is om er meer prei in te doen.