Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Savooiekool
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Hollands
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
750
gram
savooiekool
10
gram
boter
1
dl
melk
15
gram
bloem
1
handjevol
kaas
belegen, geraspt
nootmuskaat
Instructies
Snijd de kool fijn (bv reepjes van 0.5 cm breed en 3 cm lang) en was ze
Zet de kool op met weinig kokend water en zout en laat ze in 20 -25 min gaar koken, af en toe even controleren of de kool al gaar is.
Giet de kool af
Voeg warme melk toe en ook de boter
Breng de massa kort aan de kook
Voeg onder goed roeren de bloem toe
Laat de kool nog een paar minuten stoven
Voeg de geraspte kaas toe en roer zodat de kaas in het papje smelt.
Voeg nog wat nootmuskaat toe.
Notities
Bron: Het recept komt oorspronkelijk uit het "Kookboek N.C.B.", ik heb er zelf de kaas aan toegevoegd.