Ga terug
+ servings

Pesto van venkelloof

4.20 van 30 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht, Vegatarisch
Keuken Italiaans
Porties 20 toast

Ingrediënten
  

  • 1 bos venkelloof klein gesneden
  • 4 el olijfolie extra vergine, meer of minder kan ook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje pijnboompitten of cashewnoten
  • zwarte peper naar wens

Instructies
 

  • Knip of snij het loof klein. Schil het knoflookteentje Rooster de pijnboompitjes
  • Meng loof, knoflook en pijnboompitjes of cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het klein is. Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is.
  • Voeg eventueel zwarte peper toe
  • Stop de pesto in een goed afsluitbare (jam)pot en bewaar de pesto in de koelkast.
  • Heerlijk op een stokbroodje of op de boterham bij de lunch.