Minestrone met Herenboerengroente
Een smakelijke, vullende soep waar je veel groenten in kunt verwerken. Gebaseerd op een recept uit de Metro.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Italiaans
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui rood
- 2 tenen knoflook
- 400 ml tomaat in blik
- 1 aardappel zoet (of normaal)
- 2 bieten
- 100 gram spek
- 0,5 savooiekool
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel venkelzaad
- 0,5 eetlepel chilipoeder
- 1 blaadje laurier
- 500 ml bouillon kip of tuinkruiden
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit deze in de olijfolie.
Bak het spek mee. Voeg de kruiden toe.
Snij de tomaat in blokjes en voeg toe.
Snij de aardappel en de biet in stukjes en voeg toe.
Voeg de bouillon toe. Laat een half uur koken.
Snij de savooiekool in stukken en voeg toe. Laat nog 10 minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper en serveer.