Ga terug
–+ servings

Hachee

Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 5 uien groot
  • 50 gram boter of margarine
  • 700 g rundvlees Herenboeren hacheevlees, grof gesneden
  • zout en peper versgemalen
  • 1 vleesbouillontablet naar smaak
  • 2 eetlepel azijn
  • 2 theelepels buisman
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 0.5 theelepel kruidnagelpoeder

Instructies
 

  • Uien pellen en grof snijden.
  • Snijdt het vlees in grove dobbelstenen en bestrooi het vlees royaal met peper.
  • In braadpan boter verhitten en vlees bakken.
  • Als het vlees bruin begint te kleuren de uien na ca. 2 minuten meebakken.
  • Bouillon(tablet) en warm water toevoegen, zodat vlees half onderstaat.
  • Azijn, laurierblad kruidnagels toevoegen.
  • Aan de kook brengen en vlees met deksel op pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven.
  • Bind de hachee met allesbinder
  • Proef of de hachee op smaak is, voeg eventueel zout en peper toe