Ga terug
+ servings

Eiertaart uit de oven met rucola, pistachenoten en pecorino

3.34 van 3 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gram rucola
  • 20 gram pistache noten rauwe
  • 30 gram pecorino
  • 2 takjes basilicum
  • 2 mespuntjes safraan
  • 6 eieren
  • zout en peper

Instructies
 

  • Klop de eieren los met een vork of garde
  • Hak de pistache noten
  • Schaaf de pecorino
  • Snijd de rucola klein
  • Hak de basilicum
  • Voeg de ingredienten aan de eieren toe. Naar smaak zout en peper toevoegen
  • Doe het mengsel in een ovenschaal, niet te groot, hoogte van de taart moet ongeveer 4 á 5 cm zijn, en gaar in de oven op 110 graden
  • Controleer garing: met een cocktailprikker in de taart prikken en terugtrekken, blijft er niets meer aanhangen dan is de taart gaar
  • De eiertaart is zowel warm als op kamertemperatuur te serveren