Snijd alle schoongemaakte groenten klein. Je kunt kiezen voor hele kleine stukken of stukken van 1/2 tot 1 cm.
Doe de azijn in een grote gietijzeren, rvs of geëmailleerde pan. Kokende azijn tast koper, ijzer en aluminium pannen aan.
Voeg de groenten tot en laat deze 15 minuten koken.
Doe het water met de bloem, kerriepoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, zout en mosterdpoeder in een grote schaal.
Meng alles met een klopper of vork goed door elkaar totdat je een mooi glad sausje hebt.
Voeg het sausje, nadat de groenten 15 minuten gekookt hebben, langzaam toe aan de groenten, roer goed door.
Roer met een houten lepel of silicone deegschraper.
Laat de piccalilly nog 5 minuten zachtjes doorkoken en blijf regelmatig roeren.
Doe de hete piccalilly met behulp van een trechter in gesteriliseerde jampotten of gebruik de Kilner weckpotten
Maak het randje van de potten schoon en sluit ze stevig af. Kilner weckpotten moet u na het afsluiten nog een paar keer stevig aandraaien.
Zet de potten 10 minuten op de kop, draai ze terug om en laat ze afkoelen.