Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190-200 graden.
Maak de groenlofstronken schoon en snijd de harde onderkant eraf. Snijd de stronk in grove stukken.
Snijd de de 3 tenen knoflook fijn.
Neem een ruime pan of wok en rul hierin het gehakt in een scheutje (olijf)olie samen met de fijngesneden knoflook.
Kruid het gehakt vervolgens met 1 tl. zout, 2 tl. kerriepoeder en een 1/2 tl. nootmuskaat.
Voeg als het gehakt bruin is de gesneden groenlof toe samen met wat fijngehakte platte peterselie.
Bak al omscheppend nog enkele minuten mee. Zet het vuur uit.
Maak ondertussen de kaassaus door een flinke klont boter (ca. 30 gram) op laag vuur te smelten in een (steel)pannetje.
Roer hier vervolgens ongeveer 3 el (30 gram) bloem doorheen zodat er een roux ontstaat.
Voeg nu in etappes 300 ml melk toe. De saus zal vrij snel binden.
Voeg nu 100 gr kaas toe, een snuf nootmuskaat, 1 tl scherpe mosterd en een snuf zout.
Roer goed door elkaar tot je een mooie gebonden kaassaus hebt.
Neem een ruime ovenschaal en vet in met een beetje olijfolie.
Plaats op de bodem eerst een laag aardappelpartjes.
Vervolgens een deel kaassaus en daarover het witlof-gehaktmengsel.
Eindig met een volgende laag aardappelschijfjes en tot slot de rest van de kaassaus.
Maak af met de rest van de geraspte kaas.
Zet het geheel nu 30-40 minuten in de oven of tot de bovenkant mooi bruin is.
Serveren met wat scherpe mosterd.