Voor de quiche bodem:
Bloem en zout mengen. Boter in kleine blokjes (van 1 cm) er door heen mengen. Wrijven tot je een korrelig geheel krijgt.
Ei en water toevoegen, kort kneden. Je kunt er dan een bal van maken.
Minstens 30 minuten in plasticfolie in de koelkast laten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de quiche vorm in
Rol het deeg dun uit, bekleed de quiche vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg op de bodem. Snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt af.
Leg een vel bakpapier in de het deeg en giet er de spliterwten op en verdeel dit over het bakpapier.
Bak de bodem 15 minuten.
Haal de quiche bodem uit de over en haal het bakpapier met de spliterwten eraf.
Voor de snelle quiche bodem (bladerdeeg):
Vet de quiche vorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Duw de naden van het deeg goed aan, zodat de bodem en randen helemaal bedekt zijn. Snijd het deeg dat boven de rand uitsteekt af.
Voor de quiche inhoud:
Doe wat boter in een pan en fruit de ui, paprika en knoflook. Haal deze daarna uit de pan.
Doe nog een klein beetje boter in de pan en smoor de droge postelein gedurende 1 minuut.
haal de postelein uit de pan en druk eventueel het vocht eruit.
Kluts de eieren samen met de creme fraiche. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en meng dit met een vork.
Verdeel het ui, paprika, knoflook mengsel over de quiche bodem.
Verdeel de postelein over de quiche bodem
Giet het ei met creme fraiche en kaas er op en verdeel eventueel
Strooi de resterende geraspte kaas erover
Verdeel de gerookte forel in stukjes over de quiche
Zet 25-35 minuten in de oven op 180 graden, totdat de inhoud niet meer vloeibaar is.