Eiercurry met paksoi
Anja
Heel lekker en simpel gerecht met paksoi
Porties: 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten Niveau: Makkelijk *****
Bereidingstijd 15 minuten min
- 8 eieren hardgekookt en gepeld
- 1 flinke paksoi of 2 kleinere in reepjes, wit en groen apart
- 2 puntpaprika’s, in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels Thaise gele currypasta mag ook groene of rode curry zijn
- 400 ml dikke kokosmelk
- olie om in te bakken
- zout
Zo maak je eiercurry met paksoi:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak deze even mee.
Doe dan de paprika en het witte gedeelte van de paksoi erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en warm het geheel goed door.
Voeg dan het groen van de paksoi toe en laat slinken. Breng, wanneer nodig, de curry op smaak met wat zout.
Leg dan de eieren ook in de pan en warm nog even goed door.
Serveer de eiercurry met paksoi met rijst.
Tafel lekker !!