Ga terug

Bietensalade tri colore

jet grol
Bietensalade met feta
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Voorgerecht
Keuken Hollandse

Ingrediƫnten
  

  • 240 gram rode gele en chioggia biet
  • 2 stuks sinaasappels ontveld en in partjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn appelazijn is ook lekker
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel munt fijn gehakt
  • 1 eetlepel bieslook fijn gehakt
  • 1 eetlepel pijnboompitten licht geroosterd
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels feta gekruimeld

Instructies
 

  • Stoom of kook de bieten tot ze gaar zijn. prik er af en toe in om te voelen of ze gaar zijn
  • Schil de bietjes en snijd ze in mooie dunne plakjes. schik ze op een schaal
  • Verdeel de sinaasappelpartjes erover heen
  • Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. verdeel dit over de bieten
  • Voeg de gekruimelde feta , de bieslook en de pijnboompitten toe
  • Maak het geheel af met een draai uit de pepermolen en een snuf zout naar behoefte