Ga terug
–+ servings

Pikante pasta met palmkool en sardine

Jacqueline Heeremans
Een snel en voedzaam recept met palmkool, ook wel cavolo nero genoemd
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2-4 stengeluien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik sardines in olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 250 gram pasta
  • 200 gram gesneden palmkool

Instructies
 

  • Verwijder van de palmkoolbladeren de dikke netven en snijd het overgebleven blad in stukken.
  • Snijd de stengelui in ringen en de knoflook fijn.
  • Laat de sardines uitlekken maar vang eetlepel van de olie op.
  • Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de stengelui, knoflook en pijnboompitten 3 minuten.
  • Voeg de palmkool toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met de chilivlokken.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en kook de pasta gaar.
  • Verdeel de pasta en de saus over twee borden en leg de uitgelekte sardines er op.