Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Spitskoolstamppot met appel en kerrie
Bregje
Lekkere vegetarische stamppot met rode ui, knoflook en kerrie
4
van
6
stemmen
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Keuken
Herenboeren!
Ingrediƫnten
1
kg
aardappelen
1
spitskool
4
appels
1
grote rode ui
of 2-3 kleine
3
teentje
knoflook
1
eetlepel
kerrie
Boter/olie om in te bakken
Melk/boter
voor de smeuigheid
Zout
peper, mosterd en cayennepeper naar smaak
Instructies
Snij de aardappels in stukken (met schil of zonder schil) en kook ze 10 minuten.
Snij intussen de spitskool in reepjes
Leg de spitskool op de aardappels en kook/stoom ze 10 minuten mee.
Snij de appels in blokjes.
Snij de rode ui en knoflook fijn.
Bak de ui en knoflook in boter of olie tot ze lekker zoet zijn.
Voeg de appels toe en bak mee tot ze zacht worden (3 minuten).
Maak een half kopje melk warm en voeg daar 1 eetlepel kerrie aan toe.
Stamp alles samen tot een stamppot.
Voeg naar smaak cayennepeper, zout, peper en mosterd toe.
Lekker met (vegetarische) worstjes op de bbq.