Ga terug

Spitskool met verveine en tijm

Inge Roozendaal
Vegan / glutenvrij / lactosevrij
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Keuken Hollands

Ingrediƫnten
  

  • 6 eetlepels olie
  • 4 takjes tijm
  • 1 spitskool
  • 1 citroen
  • 12 blaadjes verveine vers of gedroogd

Instructies
 

  • Verwarm de 6 el olie in een steelpan, voeg de blaadjes van de takjes tijm toe en haal van het vuur. Snijd de spitskool in kwarten en de citroen door de helft. Rooster de spitskool op iedere kant +- 5 min. op een niet te heet vuur. Leg de citroen met de open kant op de grill. Na +- 5 min. haal je de citroen van het vuur en knijp je hem uit in een kom. Klop langzaam de tijmolie er doorheen en breng op smaak met zout. Serveer de koolparten lauwwarm. En strooi de verveine er overheen.
  • Tip: wil je de spitskool niet roosteren snij de kool dan in reepjes en roerbak hem. Vervolg verder het recept.