Ga terug
+ servings

Shakshuka met palmkool en couscous

Sacha van der Zande
Shakshuka met palmkool en couscous 
Nog geen ratings
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 blikken tomaat blokjes
  • 240 gram witte bonen uitgelekt
  • 150 gram palmkool in reepjes
  • 2 tenen knoflook kleingesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel oregano
  • zout, peper, chillipoeder
  • 3-4 eieren
  • 2/3 kop couscous

Instructies
 

  • Verwarm de olie en bak de palmkool vijf minuten.
  • Voeg daarna de knoflook toe en fruit deze kort. Voeg de tomaten toe en laat pruttelen.  Voeg de bonen, de paprikapoeder, komijn, oregano, chilipoeder en wat zout en peper toe. 
  • Bereid ondertussen de couscous.  
  • Maak een kuiltje in de tomaten saus, breek een ei open en laat de inhoud van het ei in het kuiltje vallen. Herhaal dit naar gelang het aantal eieren je wil gebruiken.
  • Doe de deksel op de pan en laat dit zo'n 7 minuten koken, of tot het eiwit hard genoeg is.