Kip met broccoli, oesterzwammen, gember, bosui

Kip met broccoli, oesterzwammen, gember, bosui

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 kippedijfilets
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 bosuitjes fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3.5 cm gember fijn gesneden
  • 150 ml water
  • 10 gram maizena
  • 3.5 eetlepels soya saus
  • zout en peper

Instructies
 

  • Snijd de knoflook en gember heel fijn. Snijd de oesterzwammen in dikke reepjes en de broccoliroosjes in vieren. Snijd de kip in reepjes. En de bosuien in dikke ringen.
  • Verhit olie in een brede pan en fruit de knoflook en gember 2 minuten. Voeg de kip toe en bak de reepjes om en om tot ze halfgaar zijn.
  • Voeg nu de oesterzwammen, broccoli en bosui toe en laat ze 3 minuten meebakken tot de oesterzwammen deels zijn geslonken.
  • Maak een papje van de maizena met twee eetlepels van het water. Voeg de rest van het water bij het gerecht samen met de tamari of sojasaus, breng aan de kook en laat 3 minuten pruttelen tot de broccoli beetgaar is.
  • Roer het maizenapapje door het gerecht en wacht tot de saus bindt. Laat nog even kort pruttelen en breng dan op smaak met veel versgemalen peper. Eet het gerecht warm naast de rijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept