Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap

Bietenstamppot met kaas, gegrilde courgette en speklap

Dat eten wij vaak en vooral onze 5 jarige zoon vind deze erg lekker.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gram aardappelen kruimig
  • 500 gram bieten gegaarde
  • 150 gream kaas belegen, geraspt
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 speklappen
  • 0.25 bosje peterselie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook met wat zout in ca. 15 minuten gaar.
  • Giet af, kook droog, stamp fijn en hou warm. Droog de bieten, rasp ze fijn en meng door de gestampte aardappelen.
  • Meng de geraspte belegen kaas door de stamppot.
  • Verwarm de stamppot op laag vuur nog even goed zodat de kaas smelt.
  • Snij de bovenkant van de courgette af. Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf dunne lange plakken vanaf.
  • Bestrijk ze met olie en gril ze in ca. 2 minuten gaar. Bestrooi met peper en zout.
  • Haal de plakken courgette van de grill af en hou ze warm. Gril vervolgens direct de speklappen in ca. 7 minuten goudbruin.
  • Hak de peterselie fijn en strooi over het gerecht

Notities

Bron: http://www.lidl.nl/nl/12214.htm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept