Bonensalade met halloumi

Bonensalade met halloumi

Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht, Vegatarisch
Keuken Arabisch

Ingrediënten
  

  • 300 gram sperziebonen
  • 300 gram linzen
  • 175 gram cannellini bonen
  • 100 gram witte kool
  • 4 augurken groot
  • 50 gram rucola
  • 1 pakje halloumi
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 0.5 citroen
  • peper en zout

Instructies
 

  • Dop de sperziebonen, halveer ze en kook ze in een pan met kokend water in ongeveer 8–10 minuten gaar. Giet ze af met koud water.
  • Maak van de yoghurt, olijfolie, en citroensap een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Spoel de linzen in een vergiet af tot ze niet meer schuimen en doe hetzelfde met de cannellini bonen.
  • Snijd de augurken in plakjes en doe ze samen met de linzen, cannellini bonen, sperziebonen, rucola en witte kool in een grote kom.
  • Snijd de halloumi in plakken en grill kort inde grillpan, ongeveer 2 minuten per kant.
  • Verdeel ondertussen de yoghurtdressing over de bonen en hussel goed door. Maak de bonensalade af met de plakken halloumi en e hebt een heerlijke maaltijdsalade!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept