Gegrilde kip met kortgestoofde rucola, gekaramelliseerde peer en hazelnoten

Gegrilde kip met kortgestoofde rucola, gekaramelliseerde peer en hazelnoten

Nog geen ratings
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram rucola
  • 1 kip groot
  • 2 peren doyene de comice
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 bosje bieslook
  • 3-5 bloemen oostindische kers
  • zout en peper
  • 100 gram suiker voor de karamel

Instructies
 

Kip bereiden

  • Wrijf de kip in met zout en peper en dille
  • Gril de gekruide kip
  • Was de rucola en leg in ruim water en zet deze in de oven op 90 graden. Gebruik een oventhermometer. als de oven op 90 graden is dan de rucola 30 minuten laten stoven
  • Verhit suiker in een pan tot die karamel is (Zie hieronder Karameliseren) , neem de pan van het vuur, laat afkoelen maar wel vloeibaar en voeg dan de peerblokjes toe en schep voorzichtig om
  • Snijd de bieslook in korte stukjes
  • Hak de hazelnoten
  • Meng de gestoofde rucola met de bieslook, peer en hazelnoten
  • Serveer de gegrilde kip op een bedje van de gestoofde rucola en bestrooi met enkele bloemen oostindische kers
  • Karameliseren

Karameliseren

  • Doe suiker in het steelpannetje en voeg er een klein beetje water aan toe. Het water voorkomt dat de suiker aanbrandt voordat deze gesmolten is.
  • Verwarm het suikermengsel op niet te hoog vuur tot het suikermengsel helemaal is gesmolten. Zodra deze is gesmolten, kun je het vuur iets verhogen en de siroop laten borrelen.
  • Blijf nu opletten! Tussen karamel en aangebrande suiker zit maar een paar graden!
  • Veeg de binnenkant van het pannetje met een vochtig kwastje schoon om het vormen van suikerkristallen te voorkomen.
  • Vanaf het moment dat de suikerstroop licht begint te kleuren, draai je de pan rond om de kookpunten beter te verspreiden.
  • Roer nu niet meer, de suiker begint dan weer te kristalliseren. De karamel verandert nu langzaam van lichtgeel naar een goudbruine kleur. Als de karamel goudbruin is haal je de pan van het vuur.
  • Let ook goed op met spatten. Gesmolten suiker is erg heet! De gesmolten suiker is te heet om te proeven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept