Soepje van kropsla, doperwten en lente-uitjes

Soepje van kropsla, doperwten en lente-uitjes

Nog geen ratings
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 sla krop
  • 1 bosje lenteui
  • 1 prei
  • 125 gram doperwten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klontje boter
  • takje selderij (garnering)
  • 0.5 liter kippenbouillon
  • peper zout

Instructies
 

  • Trek de slabladeren los, was ze, zwier ze droog en scheur ze in kleinere stukken. Gebruik ook de gave buitenste bladeren en de nerven.
  • Snijd de worteltjes en het bovenste deel van het loof van de lente-uitjes weg, maar laat er nog een stuk van het groen aan. Snij in ringetjes waarvan je er enkele opzij houdt voor de versiering.
  • Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
  • Smelt de boter. Fruit er prei en knoflook in.
  • Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en laat een ca 10 minuten koken.
  • Voeg dan de slabladeren en de lente-uitjes toe en zet nog 5 minuten op zacht vuur.
  • Pureer de soep en peper en zout naar smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept