Pasta raapstelen pesto met zalm

Dit gerecht gebruikt raapstelen pesto, ook op deze site. Je kunt dit natuurlijk ook met een andere pesto maken…

Pasta raapstelen pesto met zalm

Nog geen ratings
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 eetlepel pompoenpitten
  • 3 eetlepel zonnebloempitten
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 300 g spaghetti of fusilli
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 2 teen knoflook dunne plakjes
  • 16 filets ansjovis
  • 50 ml witte wijn
  • 300 potje raapstelen pesto

Instructies
 

  • Rooster de pitten in een droge koekenpan goudbruin en krokant.
  • Kook de spaghetti of fusilli beetgaar in ruim water met zout
  • Verhit intussen 3 el olijfolie in een braadpan en bak de knoflook goudgeel.
  • Voeg de ansjovis toe en roer tot de ansjovis helemaal is weggesmolten in de knoflookolie.
  • Voeg de witte wijn en kook een paar minuten in
  • Voeg de olijvenschijfjes toe
  • Schep de spaghetti of fusilli erdoor.
  • Bak de zalm aan twee kanten in een 2-3 minuten
  • Server de paste pesto op een bord, en bestrooi met de pittenmix
  • Leg de gebakken zalm erbij
  • Eet smakelijk. Na afloop heb je zo'n heerlijk italiaans bord met olijfolie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept