Peren met kaneel

Peren met kaneel

Handperen ingemaakt in wijn met kaneel als dessert of als hapje
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 45 min
Gang Dessert
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 st handperen doyene
  • 2 st citroenen sap
  • 750 ml rosé wijn
  • 130 gr kristalsuiker
  • 1 stokje kaneel ca. 4 cm

Notities

Verwijder schil en klokhuis van de peren en snijd ze doormidden. Besprenkel ze met de helft van het citroensap om verkleuring te voorkomen.
Doe ze in een pan en voeg de wijn, 100 gr suiker en het kaneelstokje toe. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag zodra het aan de kook komt. Laat het geheel 10 minuten pruttelen en laat daarna afkoelen in het sap. Haal ze uit het vocht en zet ze apart in de koelkast.
Doe de rest van het citroensap en de suiker bij het kookvocht en kook het op niet te hoog vuur voor de helft in. Zeef het vocht en zet de siroop in de koeling.
Snijd van de halve peer plakjes en serveer in een bakje of bordje en giet er wat siroop overheen.
Let op: Je kunt ook als de siroop klaar is de halve peertjes in een glazen pot doen en er de warme perensiroop tot de rand vullen. Deksel erop en dit kun  je bewaren. Als het ware gewekt. (zie foto)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept