Pompoensoep

Pompoensoep

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Soep
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 60 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 2 rode ui fijn gehakt
  • 1 kilo pompoen in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom (indien gewenst)
  • 40 gram parmezaanse kaas (indien gewenst - geraspt)

Instructies
 

  • Doe 60 g boter en de bloem in een pan. Verwarm 2 minuten op laag vuur, onder voortdurend roeren en haal vervolgens van het vuur.
  • Doe het klontje boter in een stoofpan en bak de uien en de pompoen op matig vuur 10 minuten aan onder regelmatig roeren. Kruid met peper en zout. Voeg de witte wijn toe, laat 5 minuten koken en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng de inhoud van de pan fijn en voeg tegelijkertijd ook het mengsel van bloem en boter toe.
  • Voeg indien gewenst (maar niet nodig voor de smaak!) de room toe, meng goed en laat onder voortdurend roeren kort inkoken. Kruid met peper en zout indien nodig. Haal van het vuur en voeg indien gewenst de geraspte parmezaan toe.

Notities

Uit: Aan tafel van Cyril Lignac

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept