Chakalaka met spitskool

Chakalaka met spitskool

Chakalaka is een pittige vegetarische Zuid-Afrikaanse groente schotel (street food). Voor vleeseters zou een chorizo erbij passen. Stukken gember zijn goed te bewaren in de deep-freeze. De bevroren gember is heel makkelijk te raspen.
Nog geen ratings
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht, Vegatarisch
Keuken Zuid-afrikaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 360 gr witte bonen in tomatensaus
  • 200 gr spitskool (of witte kool, paksoi)
  • 150 gr wortels
  • 150 gr bloemkool
  • 1 paprika
  • 2 gesneden uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode peper
  • 10 gr geraspte gember
  • 1 EL pittige paprikapoeder
  • 1 EL kerriepoeder
  • 1 EL basilicum
  • 2 EL witte wijnazijn
  • 2 EL tomatenpuree
  • 2 EL piripirisaus
  • 4 EL pindakaas

Instructies
 

  • Verhit olie in een pan en bak de uien goudbruin. Laat de knoflook, paprika, pepers , gember en kerriepoeder een paar minuten op laag vuur mee garen.
  • Voeg de wortelen, bloemkoolroosjes en witte kool met 100 ml water toe en laat dit ongeveer 5 – 10 minuten op laag vuur koken.
  • Doe vervolgens de bonen, tomaten en de overige specerijen in de pan en laat het geheel pruttelen totdat de groenten zacht zijn.
  • Doe tomatenpuree en pindakaas erbij en breng het geheel nog een keer aan de kook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept