Rillette

Rillette

Nieuwjaarsreceptie 2020
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 5 uur 30 min
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 400 g karbonade schouder, rib, maakt niet uit
  • 400 g reuzel
  • 1 sjalot of ui
  • zout
  • peper
  • tijm
  • 1 laurierblaadjes
  • 50 ml wijn optioneel, wit of rood, naar smaak
  • bieslook gehakt

Instructies
 

  • Smelt de reuzel
  • Snipper de sjalot of ui en laat deze even smoren in de gesmolten reuzel
  • Leg de karbonade in de gesmolten reuzel en zorg ervoor dat deze geheel in de reuzel ligt. Tip: gebruik daarom een niet te grote pan
  • Voeg zout, peper, tijm en het laurierblaadje toe
  • Laat dit gedurende 4-5 uur zacht pruttelen. Het vlees wordt nu zacht
  • Na 4-5 uur kan het vlees uit de pan gehaald worden. Tip stort de inhoud van de pan door een zeef, en vang de vloeistof (gesmolten reuzel en vocht) op.
  • Haal de botten, zenen en eventueel de vette stukjes uit het vlees
  • Haal het vlees helemaal uit elkaar. Dit kan met 2 vorken. Als je in het gelukkige bezit van een KitchenAid of iets dergelijks bent kun je de zgn K-arm gebruiken, werkt heel makkelijk
  • Schep het bovenste deel van de reuzel, zodat het vocht eronder bereikbaar wordt, voeg dit gaande weg toe aan het vlees en meng dit. Voeg ook wat reuzel toe zodat een smeuige massa ontstaat
  • Op smaak brengen met zout en peper en gehakte bieslook
  • Schep het vlees in een uitgekookt potje, druk de lucht er zoveel mogelijk uit en smeer de bovenkant glad
  • Schep wat gesmolten reuzel over het gladgestreken vlees, zodat het vlees geheel bedekt is.
  • Bewaar het potje in de koelkast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept