Rode bieten-rundvleessalade

Deze salade had ik meegenomen naar de Herenboerenpicknick van 27 augustus jl. Zelfs iemand die niet van bietjes houdt vroeg naar het recept 😉 dus bij deze!

Recept Afdrukken
Rode bieten-rundvleessalade
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 0
Kook Tijd 3.5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Prep Tijd 0
Kook Tijd 3.5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 4
Score: 3.25
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Braad de riblap in ongeveer 3,5 uur gaar en trek het vlees in draadjes uit elkaar.
  2. Schil en kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en stamp grof.
  3. was de bieten en kook ze gaar. Dit duurt bij zomerbieten ongeveer 45 minuten (afhankelijk van de grootte) en bij winterbietjes ongeveer 2 uur. De bietjes zijn gaar als ze van de vork glijden nadat je er in geprikt hebt. Haal de schil van de bietjes en snijdt fijn.
  4. Snijd de augurken, zilveruitjes en appels in kleine blokjes.
  5. Meng alles goed door elkaar met de mosterd, mayo, zout en peper.
  6. Als de salade te droog is kun je naar smaak azijn, mosterd en/of mayo toevoegen.
  7. Laat goed afkoelen in de koelkast en serveer de salade met wat blaadjes sla.
  8. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *